Brinner det en kreativ eld inom dig? Har du kanske flera idéer både till böcker, filmer och manus som bara väntar på att se dagens ljus? Oavsett om du vill ägna dig åt manus för långfilm eller kortfilmsmanus finns det ett par saker som kan hjälpa dig nämnvärt på vägen. Följ med här så får du några tumregler, tips och tricks som eventuellt kan leda hela vägen till Hollywood eller Cannes. Tips för att skriva kortfilmsmanus:

#1: Ska ditt mästerverk spelas upp på teater, på bioduken med 3D-effekter eller i serieformat, uppdelat i flera säsonger? Sådana detaljer behöver du knappast oroa dig om förrän du har ett färdig manus i handen. Det är mycket enklare att skriva om ett färdigt verk än att påbörja det.

#2: Skissa upp ditt manus. Det finns många skribenter som gillar att skriva, men har bara en generell idé. Även om det finns lyckade resultat som blivit skapade på detta sätt så är det ovanligt. Med hjälp av en skiss får du översikt över ditt projekt, kan balansera historien bättre och strukturera ut hur mycket arbete som krävs från din sida. Med några enkla steg kan ditt drömprojekt gå från fantasi till tre månader av fokuserat arbete.

#3: Skriv början och slutet på varje kapitel innan du kör igång. Det gör att du vet var du börjar och var du siktar på att avsluta. Du behöver självklart inte hålla dig till planen om du hittar en annan väg men det hjälper dig att komma igång och få en riktning.

#4: Sist men inte minst; ha kul! Att skriva ett kortfilmsmanus, en kort berättelse eller en dikt ska vara kul, glöm inte det.

(Visited 256 times, 1 visits today)