Älskar du filmer och drömmer om att någon gång producera ditt eget verk på den stora duken? Det finns mängder av människor som gått från att vara beundrare till att vara beundrade. Visste du till exempel att den berömda regissören och manusförfattaren Quentin Tarantino jobbade i en filmbutik i fem år innan han fick sin chans och blev uppmuntrad att skriva sin första film? Kortfilm är ett bra sätt att få folk att få upp ögonen för din talang. Hur går man då tillväga? Här följer några generella kortfilm tips som kan hjälp dig i din jakt på ditt mästerverk:

Kortfilm tips #1: Stå framför kameran. Det kanske låter både obehagligt och skrämmande men det kommer hjälpa dig att få en bredare förståelse för film. Du kommer även att kunna samarbeta tätt och bättre med skådespelare, genom att själv ha varit i deras skor kan du förstå dem bättre. Det finns böcker och artiklar där du kan läsa på om skådespelaryrket men det slår inte att uppleva det på egen hand.

Kortfilm tips #2: Agera alltid självsäkert. Med största sannolikhet har du ingen aning om vad du håller på med när du försöker få ihop din första kortfilm. Det är normalt. Flera stora filmskapare känner sig fortfarande nervösa inför nya projekt. Nyckeln är att inte visa sin osäkerhet och istället agera självsäkert. ”Fake it until you make it”! Många av de skådespelare som du kommer samarbeta med i början kommer antagligen göra det gratis – se till att de inte ifrågasätter om du slösar deras tid.

Kortfilm tips #3: Planera! Det finns många som säger att de kommer testa sig fram och se hur det känns. Det är något du eventuellt vill ägna dig åt när du har ett par års erfarenhet i bagaget. I början är det däremot till din fördel att planera och vara förberedd. Det kommer även att hjälpa dig med punkt 2: agera alltid självsäkert. Det är lättare att ha självförtroende när man har en bra plan.

(Visited 175 times, 1 visits today)