Som en äkta filmentusiast så blir jag alltid väldigt glad när något som har med film att göra kommer nära. Nu tänker jag på Filmfestivalen som är skrivande stund i full gång här i Göteborg. Nu är det filmfrossa för hela rubbet. Evenemanget har vuxit sig större genom åren och nu för tiden är det så mycket som händer under pågående filmfestligheterna. I år visas mer än 450 filmer och en massa runtomkring filmvisningar – många filmsamtal, utställningar och möten.

Nordiska filmpriset är festivalens huvudpris. Men det delas ut många andra, fristående priser, däribland kortfilmspris – Best Swedish Short Award och publikens kortfilmsval – Best Swedish Short Award – Audience Award. Det ska bli spännande att se vinnarna!

Tur att festivalen inte gick av stapeln häromveckan när vi blev insnöade. När snön drog in så stannade allt i staden, t. o. m. Volvos produktion. Jag var säkert inte ensam om att få lust att dra iväg till lite värme. Det har jag, förresten, fortfarande lust med. Såhär års blir man trött på vinterkylan och mörkret. Det skulle räcka med 5000 kronor för att unna sig en sista minuten solresa i stället för att kura ihop sig inomhus såhär vintertrött. Jag är frestad!

solresa

(Visited 66 times, 1 visits today)